O Fundacji Blisko

Fundacja Blisko działa na rzecz wspierania rozwoju więzi lokalnych oraz zrównoważonego rozwoju miasta, w tym promocji nowych rozwiązań w obszarze polityki mieszkaniowej. Wierzymy, że można mieszkać wygodnie, dostępnie dla każdej kieszeni oraz w dobrych relacjach z sąsiadami i sąsiadkami. Wiemy jednak, że aby ten cel osiągnąć potrzeba społecznego zaangażowania i dużo determinacji. Ale wspólnie damy radę!

ikona_biala

PREZESKA FUNDACJI

ZARZĄD FUNDACJI

STATUT FUNDACJI

Joanna Erbel_7150a_fot.G.Krzyżewski

JOANNA ERBEL

socjolożka, działaczka miejska, publicystka. Członkini Kongresu Ruchów Miejskich, należy do inicjatywy Otwarty Jazdów i Targowa 2.0. Członkini Rady ds. budżetu partycypacyjnego przy Prezydent m.st. Warszawy (2013-2016). Koordynatorka polityki mieszkaniowej dla m.st. Warszawy – Mieszkania2030. Dyrektorka Biura Innowacji w PFR Nieruchomości.

Bierze udział w pracach nad aktualizacją strategii rozwoju Warszawy – Warszawa 2030 oraz w pracach Okrągłego Stołu ds. adaptacji do zmian klimatu w ramach projektu „Przygotowanie strategii adaptacji do zmian klimatu miasta metropolitalnego przy wykorzystaniu mapy klimatycznej i partycypacji społecznej” (ADAPTCITY) realizowanego przez Instytut na rzecz Ekorozwoju, Urząd Miasta Stołecznego Warszawy, Unię Metropolii Polskich oraz Verband Region Stuttgart. Członkini Zespołu Programowego stołecznego programu „Rozwoju dialogu i komunikacji społecznej” prowadzone przez Centrum Komunikacji Społecznej.

Członkini stowarzyszenia Moja Narbutta. Założycielka Fundacji Blisko (fundacjablisko.pl) działającej na rzecz wspierania rozwoju więzi lokalnych oraz promocji nowych rozwiązań w obszarze polityki mieszkaniowej. Po mieście zawsze porusza się rowerem.

Joanna Erbel

Prezeska